Afwerkingen/Veredelingen

Geef uw etiket de uitstraling die u zoekt.

Veredelingen van een etiket

Nadat  een etiket is gedrukt, of tijdens het drukken, kunnen deze etiketten op meerdere manieren worden afgewerkt/veredeld. Hiermee wordt bedoeld dat een etiket iets extra’s meekrijgt. Vaak krijgt een etiket een afwerking om aan een bepaalde behoefte van de klant te voldoen. B.v. net die extra glans van het logo of een extra bescherming tegen krassen. Omdat deze verschillende type afwerkingen nogal kunnen variëren hebben wij hieronder de verschillende afwerkingen beschreven. Let op: niet elke afwerking is mogelijk op elk product. Contacteer ons voor een advies op maat. 

Advies op maat

Mocht naar aanleiding van deze informatie nog verdere vragen hebben kunt u ons altijd vrijblijvend contactern. 

Direct contact  Bel mij terug

De type veredelingen:

 

 • Nummering

Naast reguliere bedrukking kan een etiket ook van een nummering worden voorzien. Bijvoorbeeld om promotiecodes te weergeven. Dit kan zowel in de vorm van een bar- of QR-code, als in een daadwerkelijk zichtbare nummering. Zowel voor de kleine als grote oplages (digitaal of conventioneel) kunnen wij een unieke nummering per etiket aanbrengen. Bij onze digitale persen kunnen wij zelfs meerdere versies van uw etiket naast elkaar drukken (bv. verschillende smaken of kleuren) met ieder haar eigen nummering. U kunt  uw eigen nummerbestand aanleveren of wij maken een unieke nummering voor uw etiket. 

 • Laminaat

Om een etiket extra te beschermen tegen omgevingsfactoren of stoten kan een laminaat worden aangebracht. Een laminaat is een kunststof laagje wat over het etiket aangebracht wordt. Het laminaat zelf ziet u bijna niet op het etiket zitten maar biedt dus wel de bescherming of uitstraling die nodig is. Bijvoorbeeld als u een papieren etiket heeft die beschermt moet worden tegen de inhoud van de etiket (vloeistof). Een laminaat voor een etiket kan zowel in een glans of mat uitvoering worden aangebracht. Een typische voorbeeld van een etiket waar een laminaat standaard wordt gebruikt is een booklet etiket.

 • Perforatie

Bij sommige etiketten is het belangrijk dat zij gemakkelijk openen/scheuren. Bijvoorbeeld bij een verwijderbare coupon in supermarkt. Hier kunnen wij een specifieke perforatie op het etiket aanbrengen waardoor dit gemakkelijk gebeurt. Andere voorbeelden waar perforatie wordt toegepast zijn: sluitzegel etiketten (gemakkelijke scheuring op de juiste plaats), toegangskaarten (tickets komen uit een apparaat en scheuren gemakkelijk af) en zelfs het backingmateriaal (gevouwen levering van een etiket). Eigenlijk alle etiketten die snel verwerkt moeten worden gebruiken perforatie als inline afwerking.

 • Folie (cold & hot)

Wenst u een chique uitstraling voor uw etiket? Dan is een folie-afwerking een veelgebruikte oplossing. Deze folie is beschikbaar in vele verschillende kleuren, bijvoorbeeld goud, zilver en koperkleurig. De folie wordt apart op uw etiket aangebracht op bepaalde plekken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw logo in goudstijl afwerken of een zilveren randje toepassen. Folie afwerking wordt veel toegepast in de drankensector en op de duurdere verpakkingen. Neem contact met ons op voor het verschil tussen hot en cold foil.

 • Vernis

Vernis is een van de veredeling die vaak standaard toegepast wordt op een etiket. Een vernis geeft een bepaalde uitstraling aan het etiket die past bij wat de klant zoekt. Daarnaast biedt een vernis, net als een laminaat, een zekere bescherming aan het etiket. Er zijn meerdere vernissen beschikbaar: glansvernis voor een glanzend effect, matvernis voor een matter/authentieker effect en printvernis voor bescherming en gemakkelijk inprinten. Wilt u maar op een bepaald deel van uw etiket een vernis aanbrengen? Bijvoorbeeld een glanzend logo, of een matte strook op uw etiket? Spotvernis biedt deze mogelijkheid.

 • Reliëf / Preging

Wilt u een effect op uw etiket dat u kunt voelen? Met een reliëf-afwerking creëert u, zoals het woord het al zegt, dit effect. Er wordt extra inkt aangebracht waardoor een deel van uw etiket voelbaar is (b.v. met behulp van zwelinkt). Bepaalde etiketten moeten de consument waarschuwen voor bepaalde gevaren. Dan wordt er een tastdriehoek op de etiket gedrukt. Een alternatief voor het aanbrengen van extra inkt op een etiket is pregen. Pregen is het aanbrengen van hoogte verschil op papieren materialen. Ten op zichten van reliëf wordt met pregen de onderkant van de etiket ingedrukt door middel van een stempel die op maat wordt gemaakt. Gebruikt een reliëf of een preeg voor uw etiket om een chique uitstraling te genereren. 

 • Scratch-off inkt

Speciale scratch-off inkt wordt over een bepaald deel van het etiket heen geplaatst waardoor deze bedekt wordt. Dit wordt veel gebruikt bij krasetiketten, loterijbiljetten of acties op producten. Onder de kraslaag bevindt zich bijvoorbeeld een code of een prijs. Wij zorgen ervoor dat er niet door de inkt heen gekeken kan worden.

 • Geur inkt

Geur geeft een gehele nieuwe dimensie aan een etiket of verpakking. Daarom combineren drukkerijen al langer etiketten met geur. Bij Altrif Label gaat dat door middel van geurinkt. Wij voegen geurcapsules toe aan onze vernis en brengen deze aan op onze etiketten. Natuurlijk zorgen wij voor een juiste hoeveelheid inkt en een juiste sterkte van de geur. De beschikbare geuren zijn zeer divers, van appel tot chocolade. Vraag ons naar een lijst met beschikbare geuren.

 • Thermo chromic inkt

Met thermo chromic inkten verandert uw etiket van uitstraling door temperatuurverschil. Uw etiket verandert dus b.v van kleur zodra deze warmer of kouder wordt. Deze afwerking (of eigenlijk de gebruikte inkt) kent haar toepassing onder ander in de voedingsmarkt. Hier wordt deze inkt toegepast om de consument te informeren of een product de juiste temperatuur heeft of niet. Bijvoorbeeld bij bierblikken. 

 • Soft touch lak

Met een soft touch lak krijgt een etiket een ander gevoel. De naam zegt het al een beetje, uw etiket krijg een zacht gevoel bij aanraking. Hiermee speelt u natuurlijk in op wat de consument voelt zodra zij uw verpakking vastpakken. Naast etiketten kunnen deze lakken ook worden toegepast op vouwkarton en flexibele verpakkingen. 

 • Iriondine inkt

Indien u een unieke glans aan uw etiket wilt geven kunt u kiezen voor iriodine inkt. Iriodine inkt wordt ook wel parelmoer inkt genoemd en heeft een soort glinsterend effect op uw etiket. Er zijn varia aan opties over deze verdeling en de mooiste patronen en kleuren worden toepast om een onderscheidend etiket te produceren. 

 

Naast etiketten heeft Altrif Label ook flexibele verpakkingen en vouwkarton in het assortiment. Ook deze producten kunnen op mooie manieren worden veredeld.