Linerless Labels

Snellere verwerking van uw labels zonder restafval!

Linerless Labels

Een nog wat onbekende groep in de Benelux binnen zelfklevende etiketten zijn linerless labels, ook wel sealwraps genoemd. Deze labels typeren zich doordat zij geen backing materiaal (rugpapier) hebben waar reguliere labels op worden geleverd. Deze etiketten worden dus direct vanaf de rol op het product aangebracht waardoor u als klant geen afval meer heeft.

Linerless labels worden veelal toegepast op vlees- en visverpakkingen in de supermarkt, maar andere toepassingsmarkten zijn zeker mogelijk. Enkele voorbeelden hiervan zijn: top/bottom labels, C-Labels en skinpack labels. Naast de individuele labels op uw verpakking, kunnen verschillende labels ook worden gecombineerd. Binnen de Benelux is de St-Luc groep, waar Altrif Label onderdeel van is, een van de weinige die linerless labels kunnen produceren. Wij zorgen voor een juist etiket voor uw verpakkingsvraag. Aanbod op maat is immers een van onze speerpunten!

Het grootste voordeel van Linerless Labels is de hoge verwerkingssnelheid. Ten opzichte van alternatieven kunt u als klant veel meer (tot wel 120 stuks per minuut) etiketten verwerken dan normaal. Voor een klant ligt hier de grootste winst combinatie met de labeltechniek. De keerzijde is wel dat linerless labels het best geschikt zijn voor grote oplages. Een klant moet immers een (eigen) verwerkingsmachine aanschaffen om hun productieproces hier op af te stemmen. Altrif label kan u in heel dit proces ondersteunen. Van de aanschaf van de machine tot de juiste etiketten voor uw product.

Bekijk hieronder ons Linerless Label assortiment

Direct Contact

Neem vrijblijvend contact op met een van onze productspecialisten. Wij helpen u graag verder.

Wilt u graag zelf teruggebeld worden op een voor u geschikt moment? Laat uw gegevens achter en wij contacteren u.

 

Zoals de naam het al zegt bedekt een full wrap label uw gehele product. Binnen linerless labels is dit de meest toegepaste oplossing.

Meer informatie

Skinpack labels hebben een unieke toepassing in dat deze labels op onregelmatige oppervlaktes goed blijven zitten. Veel gebruikt in de...

Meer informatie

Om uw product op meerder vlakken te bedekken biedt een C-Label een oplossing. Hiermee bedekt u zowel de boven, onder en zijkant van...

Meer informatie

Verschil met reguliere etiketten

Linerless verschilt op meerdere manieren van reguliere etiketten. De labels worden voorzien van lijmstroken (op een deel van het label) om deze te kunnen bevestigen aan het product. Daarna wordt de bedrukte bovenkant van het label voorzien van siliconen om het plakken aan de onderkant te voorkomen. Door deze productiemethoden kunnen er meer etiketten op een rol dan bij reguliere etiketten. Omdat linerless labels deels (b.v. c-label) of geheel (b.v. full wrap label) uw verpakking kunnen bedekken, kunt u eveneens veel productinformatie weergeven op uw verpakking.

Linerless etiketten worden geleverd op kunststof of papier/karton. Indien u een kunststof label wenst kan dit zowel op een transparant materiaal als op een wit materiaal, afhankelijk van uw productwens. Met kunststof als materiaalkeuze kunt u eveneens werken met een venster in het label. Zo kunt u uw product tonen door het label heen. Een papieren of kartonnen uitvoering geeft uw product een meer ambachtelijke look en feel.

Waarom linerless labels?

 • Sterke output verhoging: meer snelheid én automatisering in het productie en logistieke proces.
 • Meer labels op een rol betekent minder wisselen tijdens productie.
 • Betere hechting op ongelijke oppervlakken, bijvoorbeeld met Skinpack labels.
 • Geen afval door dat er geen backingmateriaal wordt gebruikt.
 • Op FSC materiaal leverbaar.
   

Waarom linerless labels bij Altrif Label?

 • Een van de weinig linerless producenten in de Benelux (onderdeel van de St-Luc Groep).
 • De meest ervaren partij in de Benelux.
 • Sterk in ondersteuning in het opzetten van deze gehele productiemethode. Naast producent ook kennispartner in de markt.
 • One-stop-shop voor al uw verpakkingsvragen. Zoekt u naast linerless labels ook een andere oplossing? Geen probleem!

Contact / hoe nu verder?

U bent overtuigd van een linerless labels voor uw verpakking. Hoe nu verder:

Meer informatie over een product 

Een offerte op maat (vrijblijvend)