E-liquid labels: Alles over stickers voor e-liquid, e-juice & e-cig flesjes

E-Liquid Etiketten

De markt voor de E-sigaret en bijbehorende e-liquids is er één die zich razendsnel ontwikkelt. De populariteit van de hervulbare flesjes is groot. De toenemende vraag zorgt ervoor dat er inmiddels ontzettend veel soorten en smaken op de markt zijn gebracht. Dit verschilt van verschillende formaten E-liquid flesjes tot het nicotinegehalte. Er zijn zelfs nicotine vrije e-liquids beschikbaar. Maar waar moet je als leverancier van deze e-liquids nu rekening mee houden als je de etiketten of stickers op rol gaat bestellen?  In dit artikel zet ik alle do’s en dont’s op een rijtje.

 

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact met ons op:

Contact

Gratis Infosheet E-liquid

Labels voor glas of kunststof E-liquid flesjes nodig? 

Belangrijk wanneer je E-liquid labels gaat bestellen  is de ondergrond waar je de etiketten op gaat plakken. De flesjes waar de liquid in zit verschilt nog weleens van materiaal. Zo bestaan er e-liquid flesjes van kunststof maar ook van glas. Het type ondergrond is van belang voor de juiste keuze in materiaal en belijming. Met deze informatie kan snel een offerte op maat gemaakt worden.  De labels kunnen namelijk in aanraking komen met de E-liquid. Het is dus aan te raden het etiket vochtbestendig te maken zodat,als er E-liquid op het etiket terechtkomen dat de uitstraling van het product behouden blijft en het etiket goed blijft plakken aan het flesje. Ik adviseer dan ook om voor een kunststof materiaal te gaan met een vernislaag ter afwerking.

Belangrijk: gevarentekens en tastdriehoeken voor e-liquid labels

Gevarentekens en tastdriehoeken op de E-liquid labels

Bij veel E-liquid etiketten zie je gevarentekens & tastdriehoeken op het label zitten. Bij de E-liquids waar nicotine in zit is het verplicht deze zaken op het etiket te vermelden. Tastdriehoeken zijn kleine driehoekjes die direct zicht & tastbaar zijn op het etiket. Deze driehoekjes vind je vaak in de buurt van de gevarentekens op het etiket. De combinatie van gevarentekens en tastdriehoeken kunnen wij snel en efficiënt op het etiket verwerken. 

 

‘’Kwalitatief goed bedrukte E-liquid labels of stickers dragen bij aan een professionele uitstraling en het overbrengen van de smaaksensatie!’’


E-liquid etiketten bedrukken: verschillende smaken, groottes en soorten 

Er zijn ontzettend veel verschillende smaken en soorten E-liquids te koop in evenzoveel shops. De meeste flesjes worden verkocht volgend onderstaande inhoudsmaten.  Ik heb voor het gemak de meest gangbare formaten in mm erbij geplaatst. Dit zijn slechts indicaties en kunnen per flesje wijzigen. Naast deze modellen bestaan er namelijk ook flesjes voor 5 of zelfs 50 ml.
 

  • De 10 ml [30x60mm] variant is de enige variant die nog is toegestaan

 

Tip: Als je etiketten gaat bestellen is het raadzaam om de aantallen per smaak zo hoog mogelijk te houden. Een etikettendrukkerij maakt namelijk vaste opstartkosten voor het drukken van etiketten. Wanneer je grotere oplages besteld smeer je deze kosten uit over meer etiketten. Gevolg: de prijs per stuk is hierdoor een stuk lager dan bij een kleinere oplage. Voor een kleine meerprijs heb je dus meer etiketten die per stuk minder kosten!
 

Het plakken van de etiketten: handmatig of machinaal?

Wanneer u E-liquid labels of stickers op rol gaat bestellen is het ook raadzaam rekening te houden met de verwerking van de etiketten. Wanneer je de labels handmatig gaat beplakken heb je in principe nergens rekening mee te houden. Echter wanneer je de labels machinaal gaat verwerken dient er rekening gehouden te worden met de: rolwikkeling, rolbreedte & kerndiameter. Dit heeft te maken met het type machine en de maten die deze kan verwerken. Als je een partner hebt die de etiketten voor jou op de flesjes verwerkt kan deze je ook helpen met het achterhalen van de informatie.
 

labels rolwikkeling: Bij machinaal verwerken van etiketten


Weet wie je doelgroep is en stem hier je e-liquid labels op af

Er zijn talloze verschillende mogelijkheden om een specifieke look of uitstraling aan een etiket te geven. Ga je meer voor de kwalitatieve en luxueuze uitstraling? Of kies je voor een standaard look. Goed weten wie je doelgroep is, is daarom essentieel. In welke leeftijdscategorie zitten ze? Wat zijn hun interesses? Wat voor type mensen zijn het? Zijn zomaar enkele vragen die je helpen dit goed op papier te krijgen.

Aan de hand van jou beschrijving kun je rond de tafel met één van onze adviseurs. Je krijgt inzicht, advies op maat & voorbeelden te zien van verschillende mogelijkheden voor E-liquid labels of stickers. Door deze werkwijze creëren we een label dat perfect aansluit bij de door jou beschreven doelgroep. 
 

Kort samengevat

Nog even kort samengevat waar je op dient te letten als je e-liquid labels of stickers gaat bestellen:

  • Beschrijf je doelgroep
  • Weet waar je de E-liquid labels op gaat plakken
  • Hou rekening met omgevingsfactoren & opslagcondities ( vocht, hitte, kou, etc.)
  • Let op gevarentekens en tastdriehoeken
  • Kies een uitstraling die bij je doelgroep past
  • Let op de verwerking van de labels: handmatig of machinaal
  • Laat je goed adviseren door een adviseur


Op zoek naar advies op maat of direct een offerte aanvragen? Binnen 24u krijg je reactie via één van onze adviseurs!

 

Meer lezen?