Het Sluitzegel Etiket – Dé Oplossing voor uw Webshop

Een discussie met uw klant voorkomen

Zoals bekend shoppen uw klanten steeds vaker online. Niet alleen voor kleding, maar ook voor cosmetica, voeding, speciale dranken, cadeauartikelen enz. Als service biedt u deze afnemers vaak een ruime bedenktijd om tot de aankoop te komen. Maar, is uw product bij een retourzending nog wel bruikbaar? Want zodra uw potje, flesje, doosje of verpakking is geopend, kunt u deze waarschijnlijk niet meer in ontvangst nemen. Hierdoor kan er een vervelende discussie ontstaan met uw klant. Zij willen het product retourneren maar u kunt het product niet ontvangen omdat het niet meer in originele staat verkeert.  

Staat u als verkopende partij nu wel of niet in uw recht om een artikel te weigeren indien het niet meer in originele staat verkeerd? Het kost u immers geld/moeite om het artikel opnieuw gebruiksklaar te maken.

De oplossing – Een Sluitzegel Etiket

Altrif Label biedt voor dit bovenstaande probleem een oplossing op maat. Namelijk het sluitzegel etiket. Een sluitzegel etiket is een enkelzijdig bedrukt etiket en wordt gebruikt om te controleren of een product open gemaakt is of niet. Bij het openen van de verpakking scheurt het sluitzegel op een bepaalde plek kapot. Eenmaal gebroken, kan dit etiket niet meer hersteld worden en ziet uw klant ook dat het product “geopend” is. Ook voor de koper zal het duidelijk zijn dat zij uw product niet meer retour kunnen sturen. Hiermee weet u zeker dat er geen nare discussies kunnen ontstaan.

 

Toepassingen van een sluitzegel

Deze etiketoplossing is geheel op te maken in de lay-out (kleuren, vormgeving, informatie etc.) van uw online shop of webwinkel en sluit hierdoor goed aan bij uw producten. Tevens is de vorm van dit etiket geheel door uw zelf te bepalen. Wenst u een rond, vierkant of een andersoortige vorm? In principe is alles mogelijk.

Wel is het van belang om in dit ontwerp rekening te houden met de plek waar dit sluitzegel etiket moet scheuren bij het open maken van uw product. Bij een flesje zal dit bijvoorbeeld zijn bij de aansluiting van het dopje met de fles. Bij een doosje op de plek waar het deksel sluit. Dit scheureffect kan benadrukt en versterkt worden door het aanbrengen van een aparte perforatielijn.

Naast de veiligheidsoplossing die een sluitzegel biedt, kunt u het etiket ook gebruiken om extra informatie op uw product weer te geven. Een sluitzegel kan namelijk zeer klein zijn, maar ook groter en een groot deel van het product bedekken. Naast het bedrukken van uw logo, merknaam en huisstijl op het etiket, is er nog veel meer mogelijk.

 

 

Sluitzegel Etiketten op Rol

Werking Sluitzegel

 

 

Specificaties 

Het is natuurlijk van belang dat uw sluitzegel goed hecht aan uw product. Het zou niet gewenst zijn dat de consument het sluitzegel etiket los kan maken, het product opent en weer her-sluit met het label intact (fraude gevoeligheid). Samen met u zoeken wij een geschikte lijmsoort voor uw product. We bekijken uw product en bepalen welke lijm het beste past om fraude tegen te gaan. Bij karton hoort bijvoorbeeld een andere lijmsoort dan bij PET-flessen, en er is een verschil in hechting tussen glas- en kunststofverpakkingen. Graag adviseren wij u welke toepassing geschikt is voor uw product.

 

Productie & Kosten 

Door ons brede machinepark, kunnen wij deze zegel etiketten produceren voor een zeer aantrekkelijke marktconforme prijs. Dit kan zowel voor grotere als kleinere oplages. Tevens zijn variaties hierin geen enkel probleem. Vele diverse sluitzegels voor uw webshopproducten kunnen gecombineerd geproduceerd worden, dit levert voor u weer een prijsvoordeel op.

 

Producten met sluitzegel etiketten voorkomen onnodige discussies met uw klant betreffende retourzendingen van bestellingen.

Kortom: een sluitzegel etiket biedt u een optimale controle en is 100% betrouwbaar. Kwaliteit is hiermee  gegarandeerd.

 

Productsheet Downloaden     Contact

 

Auteur: Thom Goderie  - Online Productspecialist

Tip! 

Het Hersluitbare Etiket

Waarschijnlijk wel bekend van de rijstpakken of de snoepverpakkingen (b.v. M&M's), een hersluitbaar etiket. Dit etiket is makkelijk te gebruiken op verpakkingen om deze te hersluiten nadat deze is geopend. Er zijn zowel transparante als bedrukte variaties. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Contact - Hersluitbaar Etiket

Meer lezen over Productbeveiliging?