8 vragen die je moet kunnen beantwoorden als je etiketten gaat bestellen

Snel een offerte ontvangen - SPOED

Dagelijks komen er bij ons tientallen offerte aanvragen binnen met het verzoek deze zo snel mogelijk te kunnen ontvangen. Om een goede offerte snel uit te kunnen brengen zijn er een aantal basisgegevens nodig. Denk hierbij aan de lengte en breedte van het etiket, de oplage en materiaalkeuze. Maar denkt u ook wel eens aan de opslagcondities of het oppervlak waar het etiket op bevestigd wordt? In deze blog krijgt u meer inzicht met welke vragen u rekening dient te houden wanneer u etiketten gaat bestellen. 

1. Waar gaat u de etiketten op plakken?        

Het klinkt logisch maar toch is het een vraag die in veel gevallen op voorhand niet duidelijk is bij een klant. Om een correct advies op maat uit te kunnen brengen is het namelijk heel belangrijk om te weten op welke ondergrond de etiketten geplakt gaan worden. Het scheelt namelijk enorm of de etiketten op bijvoorbeeld metaal, glas, textiel, rubber of karton geplakt gaan worden. Wanneer de ondergrond bekend is dient er ook gekeken te worden of de ondergrond ruw, glad, droog of vochtig o.i.d. is. Maar ook of het etiket direct in aanraking komt met voedsel is belangrijk in uw keuze qua materiaal en belijming. 

2. Wat zijn de condities tijdens het etiketteren?

Ook de condities tijdens het etiketteren spelen een belangrijke rol in de keuze voor het materiaal, belijming en zelfs de wijze waarop het etiket gedrukt gaat worden. Het is daarom belangrijk te weten of de omgeving gedurende het etiketteren stabiel, koel, warm of zelfs heet is. Maar ook of de etiketten in aanraking komen met vocht of UV licht zijn belangrijke omgevingsfactoren om rekening mee te houden. 

 

''Om een goede offerte snel uit te kunnen brengen zijn er een aantal basisgegevens nodig. Denk hierbij aan de lengte en breedte van het etiket, de oplage en materiaalkeuze. Maar denkt u ook wel eens aan de opslagcondities of het oppervlak waar het etiket op bevestigd wordt?''

3. Wat zijn de gebruikscondities waarmee het etiket in aanraking komt?

Belangrijk om te weten wanneer u etiketten gaat bestellen zijn de gebruikscondities wanneer het etiket op het product of verpakking is aangebracht. Wanneer er bijvoorbeeld meerdere flesjes in een doos zitten, wilt u niet dat de etiketten beschadigen doordat de flesjes tegen elkaar aan schuren bij transport. Maar ook wanneer de etiketten in aanraking komen met (zeer) hoge of (zeer) lage temperaturen kan het invloed hebben op bijvoorbeeld de kleefkracht van uw etiketten. Een goede beschrijving van de gebruikscondities is daarom gewenst. 

4. Zijn er speciale opslagcondities voor de etiketten?

De wijze van opslag kan invloed hebben op de keuze van het materiaal of belijming. Niet elke lijm kan bijvoorbeeld optimaal tegen vochtige of extreem droge omstandigheden. Ook kan elk materiaal slechts een bepaalde periode opgeslagen worden alvorens de kleefkracht van de lijm begint af te nemen.  Het is daarom raadzaam hier naar te kijken en de opslagcondities te communiceren. Zo wordt er vrij simpel voorkomen dat de etiketten na een korte periode van opslag onverwachts loslaten van de moederrol. 

 

etiketten-bestellen-altrif-label-etikettendrukkerij.png

 

5. Wat is de toepassing bij de eindgebruiker?

Wie is de eindgebruiker en in welke toepassing wordt het etiket gebruikt? Een flesje saus dat in de koelkast terecht komt heeft een heel andere toepassing dan een logistiek etiket dat op een kartonnen doos geplakt wordt. Neem deze informatie mee in uw offerteaanvraag zodat uw contactpersoon u van een passend advies op maat kan voorzien.

6. Hoe worden de etiketten aangebracht, handmatig of machinaal?

In nagenoeg alle gevallen heeft u de keuze uit twee opties: handmatig of machinaal. Wanneer u de etiketten handmatig plakt is er niets aan de hand. Echter wanneer u de etiketten machinaal verwerkt zijn zaken als rolwikkeling en rolgrootte van belang. Bij een verkeerde rolwikkeling kunt u de etiketten niet verwerken en bij een te grote of te kleine rol past deze niet in de machine. Ons advies is dan ook om hier altijd goed naar te kijken. Het kan namelijk voorkomen dat door miscommunicatie de etiketten op een verkeerde rolwikkeling gedrukt worden. Dit is zonde en levert een onnodige vertraging op. Download hier ons rolwikkelschema zodat u deze altijd bij de hand heeft.

7. Welk materiaal gebruikt u momenteel?

Een vanzelfsprekende vraag maar toch een belangrijke. Wanneer u weet op welk materiaal uw etiketten  gedrukt worden raden wij aan dit altijd te communiceren. In enkele gevallen is dit puur ter kennisgeving. Immers wanneer iets werkt dan hoeft er weinig aan veranderd te worden. Echter kan het in sommige gevallen ook zijn dat wanneer wij een goed beeld van uw toepassingen hebben wij u een advies kunnen geven voor een vergelijkbaar materiaal waardoor er een kostenbesparing ontstaat. Of wij adviseren u een ander materiaal juist doordat de toepassingen waarin u de etiketten gebruikt een ander materiaal vragen.

 

''Wie is de eindgebruiker en in welke toepassing wordt het etiket gebruikt? Een flesje saus dat in de koelkast terecht komt heeft een heel andere toepassing dan een logistiek etiket dat op een kartonnen doos geplakt wordt.''

 

8. Zijn er problemen met het huidige product?

Indien dit het geval is dan horen wij dit graag. Dit is namelijk belangrijk om te weten in het uitbrengen van een passend advies in drukmethode, materiaalkeuze en belijming. Op deze manier krijgen wij inzicht in problemen die zich in het verleden hebben voorgedaan en kunnen wij hier rekening mee houden. Hierdoor kunnen wij nagenoeg garanderen dat deze problemen in de toekomst zullen uitblijven.

Uw op maat gemaakte offerte in de toekomst nog sneller ontvangen & helemaal afgestemd op uw wensen en behoeften? Neem contact met ons op via e-mail of via 0165 - 65 20 00.

 

Michael Janssens | Altrif Label b.v.    

 

Meer lezen?