5 opties om Productinformatie in Meerdere Talen op één Etiket te Drukken

Veel informatie vs Weinig ruimte - Meerlaagse/Multilayer Etiketten

Ruimtegebrek op het etiket. Het is een veelgehoord onderwerp dat wij als etiketten leverancier horen op het moment. Enkele oorzaken voor dit onderwerp die ik te horen krijg vanuit onze klanten zijn: het moeten drukken van meertalige productinformatie, het verwerken van een gebruiksaanwijzing op het etiket, of een gebruiksaanwijzing / veiligheidsvoorschriften die persé op het etiket gedrukt moeten worden.  Ook heeft de recente ontwikkeling met de CLP wetgeving en de VERORDENING (EU) 1169/2011 invloed. Maar welke opties heb je nu echt? Want al deze informatie past hierdoor vaak niet op een standaard etiket. In dit blog geef ik je 5 mogelijke oplossingen. 

Meerdere Soorten Meerlaags / Multilayer Etiketten

1. Booklet etiketten  

Een booklet etiket  bestaat uit een zelfklevende basis waarop een niet zelfklevend hersluitbaar boekje is gedrukt. Dit type etiket is zeer geschikt wanneer er hele grote hoeveelheden informatie op uw product gedrukt moeten te worden. Hierbij kunt je denken aan: bijsluiters, veiligheidsvoorschriften of gebruiksaanwijzingen in meerdere talen. Dit etiket wordt gebruikt in verschillende branches waaronder: Food, chemische sector en de Farmaceutische sector. Het etiket is gemakkelijk te openen en te hersluiten. Het kan bedrukt worden t/m 12 unieke kleuren. Via een booklet etiket kun je je uw etiketten in nagenoeg elke gewenste vorm en oplage laten produceren. 

bedrukte-booklet-etiketten-op-flessen.png

2. Dry peel etiketten

Het dry peel etiket bestaat doorgaans uit twee lagen en drie bedrukbare zijdes. Te weten de basis, voorkant en achterkant van het etiket. Kenmerkend voor dit etiket is dat je alle drie de zijdes volledig kunt laten bedrukken. Dé unieke eigenschap van een dry- peel etiket is dat, nadat  het etiket bedrukt is, je de bovenlaag volledig kunt verwijderen van de basis. De laag die afgepeild wordt, is niet zelfklevend.  De onderlaag blijft vervolgens achter op de productverpakking. Via dry-peel etiketten worden regelmatig in- store acties gedaan. Hierbij kunt u denken aan een directe korting aan de kassa of het zichtbaar maken van een unieke code, doordat u een kraslaag verwijderd.

 

dry-peel-etiketten-op-spray-verpakking.png

3. Peel & reseal etiketten

Het duo label peel & reseal is een etiket bestaande uit twee lagen en drie bedrukbare zijdes. Ook hier zijn de basis, voorkant en achterkant volledig naar uw eigen  wensen te bedrukken. Dankzij de twee lagen is het etiket zeer geschikt om meertalige productinformatie op te bedrukken. De etiketten zijn met name interessant wanneer je je producten exporteert naar verschillende landen. Het etiket kun je namelijk openvouwen. Hierdoor beschik je over 2x zoveel ruimte dan met een standaard etiket. Met een peel & reseal etiket beschikt u over één etiket wat voldoet aan alle eisen. Dit scheelt u een hoop in kosten dan wanneer u voor elk land een apart etiket zou laten bedrukken. Het etiket is gemakkelijk te openen en hersluiten waardoor het er altijd netjes uit blijft zien wanneer het etiket op het eindproduct zit.

 

bedrukte-peel-en-reseal-etiketten-op-fles.png

4. Trio label

Een trio label lijkt in grote lijnen veel op het peel & reseal etiket. Het grote verschil is dat een trio label bestaat uit drie lagen en liefs vijf zijdes die volledig naar eigen wens zijn te bedrukken. Naast de traditionele bedrukbare zijdes: basis, voorkant en achterkant heeft u met dit etiket 4x zoveel ruimte dan met een standaard etiket. Dit etiket is speciaal ontwikkelt naar aanleiding van de CLP wetgeving en biedt u meer van voldoende ruimte om alle productinformatie in meerdere talen op het etiket te bedrukken. Het trio label is een veelgebruikte toepassing in de chemische industrie met een nadruk op de olieverwerking en industriële reinigingsmiddelen. Een trio label is gemakkelijk te openen en hersluiten zodat uw product wel die strakke uitstraling blijft houden. 

 

bedrukte-trio-etiketten-op-flacon.png

5. Wrap around Reseal

Een wrap around etiket (peel & reseal) is de nieuwste innovatie binnen ons productassortiment. Het etiket bestaat uit één laag en dus ook uit één bedrukbare zijde. Kenmerkend voor dit etiket is dat er doormiddel van overlap een dubbellaags effect is gecreëerd. Dankzij deze innovatie kunt u met een enkellaags etiket toch extra ruimte creëren voor bijvoorbeeld: meertalige productinformatie, productomschrijvingen of promotionele doeleinden. Het grote voordeel van een wrap around (peel & reseal) etiket is dat door de enkelzijdige bedrukking de productiekosten aanzienlijk lager liggen dan bij de traditionele meerlaagse etiketten. Een wrap around (peel & reseal etiket is gemakkelijk te openen en hersluiten doormiddel van een volledige belijming. 

 

wrap-around-reseal-etiket-om-potje-fles-verpakking.png

De juiste keuze maken blijft lastig

Welke oplossing voor uw product het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Ik kan me voorstellen dat het kiezen voor de juiste oplossing niet altijd gemakkelijk is. Bovenstaande opties geven je in ieder geval een indicatie van de mogelijkheden. Binnen Altrif Label hebben we productspecialisten aangesteld die je kunnen helpen wanneer er advies nodig is. Daarnaast kun je gratis onze productsheets downloaden voor aanvullende informatie. Persoonlijk denk ik dat wanneer één van deze oplossingen interessant lijkt je jezelf altijd moet laten adviseren door een etikettendrukkerij. Omdat niet alleen het oplossen van ruimtegebrek belangrijk is. Ook de uitstraling en kwaliteitseisen zijn minstens zo belangrijk. Hierbij komen zaken als materiaalkeuze, belijming en druktechnieken om de hoek kijken. Een adviseur kan je hier het best van advies in voorzien in meerlaags of multilayer etiketten.

 

Auteur: Michael Janssens | Altrif Label b.v.

Meer lezen?