Demo aanvragen Download productsheet

Download de productsheet pdf. met alle specificaties

productspecialist-(1).png
Neem direct contact met ons op

Uw specialist op het gebied van etiketten en verpakkingen:
+31 (0)165 523 250

Fruit Etiketten

"Even appels met peren vergelijken"

Fruitetiketten typeren zichzelf door hun toepassing op fruit en verschillen verder niet veel van reguliere enkellaagse etiketten. Fruitetiketten worden gebruikt op verschillende soorten voedingsproducten, waar u waarschijnlijk enkele voorbeelden in de supermarkt al bent tegen gekomen: appels, peren, mango’s, bananen, kokosnoten etc. Naast het gebruik van etiketten op fruit, zijn deze ook toepasbaar op groenten. Groenten etiketten hebben dezelfde vereisten als fruit etiketten.

Het verschil met reguliere etiketten zit met name in de voedselveiligheidseisen. Deze wettelijke vereisten hebben te maken met veiligheid voor de consument wat weer van veel variabelen afhangt. Stickers voor fruit kunnen verschillen per toepassing. Het gaat bijvoorbeeld om fruit waarvan de schil wel of niet eetbaar is, zoals bij appels en bananen. Maar ook delicaat fruit met een zachtere schil kan voorzien worden van een etiket.

Veelal wordt een etiket direct op de schil van het fruit geplakt. De inkt van deze etiketten mag natuurlijk niet op het fruit komen. Daarnaast is de lijm van het etiket belangrijk voor de hechting én de veiligheid. Zo heeft een kokosnoot een moeilijkere schil dan een appel of een zachte perzik. Ook de lijm mag niet achterblijven op het fruit zodra iemand het etiketje verwijdert voor consumptie.

Altrif Label kan u voorzien van allerlei soorten Fruit Etiketten. Deze etiketten leveren wij op rol naar uw persoonlijke wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Over Fruit Etiketten:  

  • Fruit Etiketten bevatten meestal: merknaam, barcode, logo, afbeelding, land van herkomst en promotionele informatie
  • Voedselveiligheid staat voorop (EU Vordering No. 1935/2004)
  • Veilige inkten en geschikte lijmsoorten
  • Binnen 24u reactie voor een advies op maat
  • Download gratis productsheets over onze producten
  • Leverbaar in elke gewenste opdruk
  • Zowel voor kleine als grote oplages
  • Bepaal zelf uw gewenste: rolwikkeling, roldiameter en het aantal etiketten op rol
  • Kwalitatief drukwerk met een snelle levertijd!

Tip!

Naast fruit of groente etiketten zijn er natuurlijk nog andere verpakkingen voor voeding. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de verpakkingen van gesneden of los fruit, of de kartonnen doosjes waar deze vruchten in worden verkocht. Altrif Label kan u als totaal aanbieder helpen met al deze producten speciaal voor de voedingsmarkt. 

Contact Opnemen

thom-goderie.png

Altrif Label

Gewenten 39
4704 RE, Roosendaal
Nederland

Routebeschrijving >>

Thom Goderie

Productspecialist

Direct contact: +31 (0)165 523250
E-mail: t.goderie@altrif.nl

Gratis advies van een specialist

Binnen 24 uur ontvangt u een reactie van onze specialisten

Extra Informatie - Veiligheid

De uitdaging van het produceren van fruitetiketten is voedselveiligheid en een bekende term hierbij is migratie. Migratie staat voor bestanddelen van het etiket die op of in het product komen. Dit moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Altrif Label waakt hiervoor. 

Zo gebruiken wij veilige inkten en geen schadelijke vernislaag.  Alle materialen die wij gebruiken voor fruit stickers voldoen aan de Europese regelgeving, en zijn daarmee geschikt voor toepassing op voedingsproducten (EU Vordering No 1935/2004).

Anderen bekeken ook:

Binnen vouwkarton is er een aparte groep voor Direct Food Contact. Deze verpakkingen kunnen gewoon direct in aanraking komen met voeding.

Meer informatie

Disclaimer: bovenstaande informatie is bedoelt ter kennisgeving en geeft geen garanties. Altrif Label kijkt altijd per casus naar de voedselveiligheidseisen en past daar haar productie en materialen op aan. Bovenstaande informatie is dan ook geen garantie dat al onze producten voedselveilig zijn. Altrif label is hiermee nooit aansprakelijk voor de voedselveiligheid van uw product.