Productbeveiliging met etiketten. Verpakking geopend of niet?

Onlangs kregen wij via onze website de volgende vraag:

''Wij ontwikkelen printplaten voor high tech embedded toepassingen. Onze producten worden uitgeleverd in dozen waar we graag een zegel op willen bevestigen die onherstelbaar scheurt wanneer de verpakking wordt geopend. Graag zouden wij advies willen over de mogelijkheden’’.          

Toen ik de vraag in behandeling nam besloot ik eens willekeurig door onze contactformulieren te scrollen. Van de laatste 50 contactaanvragen ontdekte ik er 7 met dezelfde kern, hoe kan ik zeker weten dat mijn verpakking ongeopend is? In dit blog geef ik enkele voorbeelden van beveiligingsetiketten die een antwoord bieden op deze vraag.

VOID etiketten in verpakkingen van webshops    

Laatst bestelde ik kleding via een webshop. Toen het pakket thuis op de keukentafel lag zag ik er niets bijzonders aan. Zoals bij elk pakket zit er naast de factuur ook een retourformulier op. Echter zat op het retourformulier een etiket geplakt. Het bleek in dit geval om een VOID etiket te gaan. Dit etiket kun je ergens opplakken, maar op het moment dat je het wilt verwijderen blijft er altijd een zichtbare laag achter. Op deze manier creëert de winkelier ‘zekerheid’. Wanneer het pakket namelijk geretourneerd zou worden is altijd zichtbaar of iemand met de verpakking geknoeid heeft. Ze wilden dus zeker weten dat wanneer ik het product retourneer de verpakking tussentijds niet geopend is geweest vanaf mijn voordeur tot de eindbestemming. 

bedrukte-void-etiketten-op-product.png

Etiketten die helpen bij diefstalpreventie & anti- fraude

Wat is nu de reden dat bedrijven massaal deze technieken gebruiken? De informatie die ik vanuit onze contacten krijg, die regelmatig gebruik maken van deze etiketten, is dat het met name gaat om anti- fraude of diefstalpreventie. Bedrijven zoeken zekerheid dat hun producten of verpakkingen niet eerder geopend zijn dan de bedoeling. Deze soorten etiketten bieden hiervoor een oplossing. De toepassing is met name waardevol bij de wat duurdere of exclusieve producten. De plaats waar deze producten staan maakt niet zoveel uit. In mijn voorbeeld refereerde ik aan een webshop die de etiketten gebruikt bij retouren. Maar vergelijkbare etiketten vindt je ook bij een fysieke retailer of zelfs in de supermarkt (vaak wel in een afgeslankte vorm zoals een sluitzegel etiket).

 

''De informatie die ik vanuit onze contacten krijg, die regelmatig gebruik maken van deze etiketten, is dat het met name gaat om anti- fraude of diefstalpreventie. Bedrijven zoeken zekerheid dat hun producten of verpakkingen niet eerder geopend zijn dan de bedoeling.''

 

Bedrijven helpen met etiketten voor productbeveiliging

De afgelopen periode kwamen er steeds meer vragen op mij af die betrekking hadden op productbeveiliging. Is er een perfecte oplossing? Dat is moeilijk te zeggen. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren welke oplossing het beste voor uw product of verpakking werkt. Maar het wekt wel mijn interesse! Want ik wil namelijk zelf ook zekerheid dat mocht mijn kleding niet passen, het pakketje wel ongeopend aankomt. Ben je op zoek naar beveiligingsetiketten voor uw product of verpakking? Altrif Label kan uw bedrijf helpen of adviseren over het in gebruik nemen van beveiligingsetiketten.

 

beveiligings-etiketten.jpg

 

Michael Janssens | Altrif Label

Meer lezen?