Patty Rugenbruink – HR Stagiaire

Studie: Human Resource Management BBL

Onderwijsinstelling: ROC Tilburg

 

Om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen lopen de meeste mbo-studenten stage bij verschillende bedrijven. Maar soms klikt het zo goed en valt er nog zo veel nieuws te leren, dat de student en het erkende leerbedrijf opnieuw voor elkaar kiezen. Zo ook Patty Rugenbrink en Altrif Label in Roosendaal.

Familiebedrijf Altrif Label groeide de afgelopen 35 jaar uit van een eenmanszaak in een garagebox tot een drukkerij met meer dan 100 medewerkers.
 

De deur staat altijd open

Dat de etikettendrukker in 2016 onderdeel werd van drukkerijgroep St-Luc Labels & Packaging is goed nieuws voor zowel de klant als de student. Klanten kunnen voortaan rekenen op een totaaloplossing voor etiketten, foliebedrukking, flexibele verpakkingen en vouwkarton. Ook voor de student zijn er nu meer mogelijkheden, want of je nu een opleiding volgt in verkoop, marketing, grafische vormgeving, drukken, financiën of hr – bij Altrif Label staat de deur altijd open voor een stage of leerbaan.
 

Persoonlijke ontwikkeling

“We hebben hier een mooi succesverhaal te pakken; helemaal super”, zegt HR manager Roy Veldhoven over Patty. “Toen ze na een eerdere stage opnieuw bij ons aanklopte voor een leerbaan, gaven we haar graag de kans. Bij de begeleiding vinden we het belangrijk om maatwerk te leveren. Naast de voorgeschreven elementen kom je hier tenslotte ook om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. De een zoekt een manier om assertiever te worden, de ander wil zijn accuratesse verhogen.”
 

Perfectionisme onder controle krijgen

Patty heeft al een mbo-diploma directiesecretaresse op zak. Daarna volgde ze tweeënhalf jaar de hbo-opleiding rechten, maar omdat ze op haar tenen moest lopen switchte ze naar de versnelde niveau 4-opleiding medewerker hrm. “Eén dag in de week ga ik naar ROC Tilburg en vier dagen werk ik hier op kantoor. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling helpt Roy me bijvoorbeeld mijn perfectionisme onder controle te krijgen. Soms kan ik daar zo in doordraaien dat ik er last van heb.”

 

Af en toe een risicootje nemen

Roy daagt Patty uit om af en toe een risicootje te nemen. “Het idee van een stage of leerbaan is dat je fouten mag maken, waar je juist van leert. Als dat gebeurt, dan bespreken we samen hoe ze het anders had kunnen aanpakken. Tegelijk leren wij ook van Patty. Zo is ze handig in het automatisch opmaken van brieven, terwijl we dat eerst met de hand deden. En ze zoekt van alles voor ons uit, van de juridische regeling van verlofdagen tot informatie over opleidingen.”

 

Een praatje maken

“Vroeger was ik terughoudend, terwijl ik nu graag een praatje maak en collega’s me vlot weten te vinden”, stelt Patty vast. “Na deze opleiding probeer ik mijn hbo-opleiding toch nog af te ronden. Dan heb ik het in elk geval geprobeerd.”

 

foto-patty-en-roy-sbb.jpg

 

 

Terug naar onze stagemogelijkheden

                          pijl-terug-links-groen.png