MBO Stage Ervaringen

Stagiaires zelf aan het woord over hun stage bij Altrif Label

Délano van Peer – Stagiair Verkoop Binnendienst

Studie: Vestigingsmanager Internationale Groothandel

Onderwijsinstelling: Florijn College, Breda

 

Meer over jezelf?

Mijn naam is Délano van Peer. Ik ben 19 jaar en woonachtig in Sint Willebrord. Momenteel volg ik de studie Vestigingsmanager Internationale Groothandel aan het Florijn College in Breda. In 2014 ben ik begonnen met deze opleiding en ik hoop mijn studie in juli van dit jaar af te ronden. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden en in het weekend ga ik meestal ergens wat drinken of naar de bioscoop. Naast mijn studie  en stage, werk ik tijdens de vakantieperiodes als productie & logistiek medewerker bij NOMI Co-Packing B.V. in Etten-Leur. Eveneens een bedrijf wat opereert in de verpakkingsindustrie.
 

Waarom heb je gekozen voor Altrif Label?

Ter afronding van mijn opleiding Vestigingsmanager Internationale Groothandel, ben ik op zoek gegaan naar een meewerkstage bij een bedrijf dat qua activiteiten past bij mijn opleiding. Een juiste begeleiding in dit traject kan hier natuurlijk niet ontbreken. Via kennissen en de website van Altrif ben ik uiteindelijk bij Altrif Label terecht gekomen. De vele productie en logistieke processen die zich afspelen, en het feit dat het bedrijf zowel nationaal als internationaal zeer actief is, heeft mij doen besluiten om te solliciteren voor een stageplaats bij Altrif Label. Na prettige gesprekken met het bedrijf ben ik begonnen aan mijn stage.
 

Wat doe je precies bij Altrif?

Mijn stage is zeer divers en is gesplitst in drie onderdelen/perioden. In de eerste 1 á 2 maanden van mijn stage loop ik mee op de afdeling klachtenafhandeling. Hier kijk ik naar eventuele aanpassingen of verbeteringen in het proces en hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het (toekomstige) succes van deze afdeling. Vervolgens ga ik meelopen op de afdeling verkoop om zo het orderverwerkingsproces in kaart te kunnen brengen voor mijn stageopdracht. De laatste periode van mijn stage ga ik meewerken in de functie als magazijn/productiemedewerker. Tijdens deze periode ga ik onderzoek verrichten naar de inrichting van het magazijn en de coördinatie van het orderpickingsysteem. Ik hoop met effectieve en realistische ideeën te kunnen komen die kunnen resulteren in toekomstige kostenbesparing(en) en/of omzetgroei. Zoals je ziet is het een zeer diverse stage met meer dan genoeg leermogelijkheden voor mijzelf.
 

Wat is je eventuele opdracht vanuit de onderwijsinstelling?

De opdracht/doelstelling van mijn studie is ervaring opdoen met werkzaamheden die horen bij de functie van mijn opleiding. Daarnaast het verder ontwikkelen van mijn persoonlijke vaardigheden en bijbehorende functiecompetenties zijn ook belangrijke doelstellingen.

"Ik in deze stageperiode als de ideale kans om de opgedane kennis tijdens mijn studie van de afgelopen 3 jaar toe te gaan passen in de praktijk."
 

Welke vereisten werden er gesteld vanuit je onderwijsinstelling?

Er zijn een aantal eisen waaraan ik moet voldoen tijdens mijn stage. De urennorm is vastgesteld op een totaal van 646 uren in de periode van 5 maanden. Verder dien ik fulltime aan de slag te gaan met een minimale werkweek van 38 uur per week. Tijdens mijn stage heb ik zowel verplichte opdrachten als keuzeopdrachten. Deze moeten tezamen voldoen aan 90 SBU’s (Studie-Belastings-Uren). In totaal heb ik 4 keuzeopdrachten vanuit school. Het opstellen van een verkoopplan, het onderzoeken en analyseren van het orderverwerkingsproces, een onderzoek naar de inrichting van het magazijn en het opstellen van een landendocument. Daarnaast zijn mijn verplichte opdrachten het opstellen van een bedrijfsprofiel over Altrif en het wekelijks noteren van mijn gemaakte uren.
 

Wat wil je doen nadat je je stage bij Altrif Label hebt afgerond?

Nadat ik klaar ben bij Altrif Label hoop ik mijn diploma als Vestigingsmanager Internationale Groothandel in ontvangst te mogen nemen. Vervolgens wil ik de HBO (Bachelor) opleiding Logistiek en Economie gaan studeren aan het NHTV te Breda. Tijdens mijn opleiding als Vestigingsmanager Internationale Groothandel wordt er veel aandacht besteedt aan de commerciële zaken omtrent het internationaal handelen/communiceren met klanten. Deze basiskennis kan ik zeer goed gebruiken tijdens mijn HBO opleiding Logistiek en Economie. De productie en logistieke processen die ik heb mogen meemaken tijdens mijn stage bij Altrif Label, zijn een goede leerschool geweest. Niet alleen voor mijn vervolgopleiding maar ook voor mijn verdere carrière.
 

Nog advies voor andere stage zoekers?

Ben je opzoek naar een leerzame en goed gestructureerde meewerkstage waarin vele productie en logistieke processen aan bod komen? Dan is een stage bij Altrif de kans om jezelf verder te kunnen ontplooien. Tijdens deze stage krijg je te maken met ontwikkelingen op het gebied van: klantenservice, orderverwerking en inrichting van het magazijn. De markt waar Altrif in opereert leent zich ook goed voor logistieke stagiaires. Er zijn meer dan genoeg afdelingen, processen en ervaren mensen waar je kunt leren. Kortom, een stage bij Altrif Label is een goede stap voor iemand die een commerciële/logistieke opleiding volgt.

 

Auteur: Délano van Peer, maart 2017

 

 

Terug naar onze stagemogelijkheden

                       pijl-terug-links-groen.png

 

Benieuwd wat Délano op dit moment doet? 

LinkedIn