HBO/WO Stage Ervaringen

Stagiaires zelf aan het woord over hun stage bij Altrif

Kim Schenkenberg – HR Stagiaire

Studie: Personeelswetenschappen

Onderwijsinstelling: Tiburg University

 

Meer over jezelf?

Mijn naam is Kim. Ik ben 22 jaar en woon in Roosendaal. Vorig jaar ben ik afgestudeerd voor mijn bachelor personeelswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Dit jaar ben ik begonnen met mijn master Human Research studies. Op dit moment volg ik een universitaire opleiding en hierbij hoort ook het schrijven van een thesis/scriptie. Mijn thesis gaat over ‘de ontwikkeling van de flexmonitor’ een methode voor intern bedrijfsteams voor het vroeg signaleren van ongewenste teamontwikkelingen om team flexibiliteit te behouden of de flexibiliteit te vergroten. Naast mijn stage en scriptie heb ik een bijbaan op Rosada in Roosendaal (schoenenwinkel) en probeer ik mijn sociale leven te onderhouden :)


Waarom heb je gekozen voor Altrif Label?

Ik ben bij Altrif Label terecht gekomen omdat de vacature die uitstond, voor HR Stage, mij erg aanstond. Het is een meewerkstage waarin je echt de basis van personeelszaken leert. Het is een mooie kans om beginnend praktijk ervaring op te doen.


Wat doe je precies bij Altrif?

Mijn taken zijn zeer divers. Het begin startte met administratieve HR zaken zoals: personeelsadministratie, aanmeldingen voor trainingen & opleidingen en het ziekteverzuim bijhouden. Vervolgens zat ik meer op de administratie voor de werving & selectie aangezien er meerdere vacatures vrij waren gekomen binnen Altrif. Op dit moment houd ik mij bezig met  de jaarlijkse beoordelingsgesprekken. Hierdoor kom je ook wat meer in contact met de lijnmanagers.


Wat is je eventuele opdracht vanuit de onderwijsinstelling?

Ik heb geen specifieke opdracht vanuit de studie. Mijn thesis staat dan ook los van mijn stage wat gebruikelijk is voor Wetenschappelijk Onderwijs. Ik heb de keuze gemaakt om vrijwillig stage te komen lopen naast mijn studie bij Altrif Label. Dit om mijn CV een boost te geven en mijn praktische kennis te vergroten. Tegenwoordig is je CV zeer belangrijk, want er staat veel druk op studenten om een aantrekkelijke CV te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt.


Welke vereisten werden er gesteld vanuit de onderwijsinstelling?

n.v.t.


Wat wil je doen nadat je je stage bij Altrif hebt afgerond?

Het liefst word ik gelijk HR-manager, maar dit gaat natuurlijk niet. Waarschijnlijk zal ik beginnen in een startersfunctie zoals bijvoorbeeld HR medewerker. Vanuit hier hoop ik door te groeien naar de functie HR manager. Hierbij hoop ik bedrijfsstrategieën om te kunnen zetten in HR beleid zodat de talenten in het bedrijf optimaal worden benut. Hiernaast lijkt het me ook interessant om in de richting van coaching te gaan.


Nog advies voor andere stage zoekers?

Als je vanuit school de opdracht krijg om een onderzoeksstage te volgen, ga hierna dan ook nog opzoek naar een meewerkstage. Tijdens een meewerkstage maak je alles nog beter mee. Je leert een bedrijf en de structuur in de praktijk kennen. Ook is het binnen HR belangrijk om alles door te linken en verbanden te leggen. Dit leer je door het te ervaren en uit te voeren. Een meewerkstage is een goede voorbereiding voor je allereerste baan wat natuurlijk spannend is. Ik ben ervan overtuigd dat je mede door een meewerkstage zelfverzekerder je toekomstige eerste baan ingaat.

 

Auteur: Kim Schenkenberg, maart 2017

 

 

 

Terug naar onze stagemogelijkheden

                          pijl-terug-links-groen.png

 

Benieuwd wat Kim op dit moment doet? 

LinkedIn