ISO 9001

Het QMS Certificaat

Het ISO 9001 certificaat staat voor het Quality Management System (QMS) van een drukkerij. Dit internationaal erkende certificaat heeft als focus de: policies, procedures en verantwoordelijke van een organisatie m.b.t. kwaliteit. Met behulp van dit certificaat is het duidelijk wat een organisatie als Altrif Label doet, hoe ze dit doen en wie waar verantwoordelijk voor is. Zo zorgen wij als organisatie dat wij kwaliteit op meerdere vakgebieden waarborgen. Indien u op zoek bent naar een kwalitatieve drukkerij is het ISO 9001 certificaat een vereiste in de markt.

 

Waarom ISO 9001?

Het ISO 9001 certificaat is zeer relevant voor een etikettendrukkerij. Dit is van toepassing bij Atrif omdat het certificaat duidelijk aangeeft dat alle processen en procedures beschreven staan, en nauw in de gaten worden gehouden. Hierdoor is het eenvoudig om snel te schakelen binnen een organisatie met de juiste personen op het gebied van kwaliteitsbeheer. Mocht het dus nodig zijn is het duidelijk/makkelijk te achterhalen waar mogelijke kwaliteitsfouten liggen. Door het QMS certificaat kan er bewezen worden dat wat er gezegd wordt daadwerkelijk gedaan wordt en dat dit duidelijk gecommuniceerd wordt. Anders geformuleerd: wat wij beloven qua interne kwaliteit kunnen wij garanderen door de ISO 9001 normering. 

 

Altrif Label en het ISO 9001 certificaat

Altrif Label hecht veel waarde aan dit certificaat, zeker ook omdat het de industriestandaard is. Door de gestructureerde aanpak die hoort bij de vereiste voorschriften van het QMS zijn wij in staat om fouten, afwijkingen en gebreken in onze gehele organisatie te voorkomen. Dit doordat er vooraf een goed beeld gecreëerd wordt van de eisen van de klant, kan Altrif Label hier op anticiperen. Naast het voldoen aan de eisen en wensen van de klant, is Altrif Label in staat om zelf continu te optimaliseren. Zo gebruiken wij het ISO 9001 om onzelf te blijven uitdagen om de beste in de markt te zijn. Het QMS vraagt continu om aandacht en hierdoor is de organisatie constant op zoek naar de beste manier van produceren van zelfklevende etiketten. Efficiëntie en kostenbesparing heeft hier natuurlijk veel mee te maken.

Om de paar jaar wordt Altrif Label opnieuw geauditeerd om te controleren of wij nog steeds aan alle eisen voldoen. Wij blijven dan ook up-to-date betreffende de laatste ontwikkelingen in kwaliteitsmanagement. 

Het ISO 9001 Certificaat is zeker niet het enige certificaat van Altrif Label. Zie onze achievements pagina voor een overzicht van alle onze certificaten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee!

ISO 9001-Certificaat

Kwaliteitsmanagement

Download