Restorestje Wint Eerste Editie Food Waste Award

St-Luc & Stad Gent

Het door St-Luc geproduceerde Restorestje heeft de eerste editie van de Food Waste Award gewonnen! In samenwerking met Stad Gent heeft onze partner St-Luc het Restorestje geproduceerd en zijn ze in de prijzen gevallen. Het Restorestje is een kartonnen doosje waarbij het gemakkelijk is om overgebleven eten, na bijvoorbeeld een restaurant bezoek, te vervoeren. Dit project staat helemaal in het teken van het tegen gaan van voedselverspilling.

Het Restorestje

In januari 2015 is het Restorestje gelanceerd op de Belgische markt door Stad Gent. Met deze oplossing kunnen gasten gemakkelijk hun overschot aan eten mee naar huis nemen i.p.v. dat het wordt weg gegooid. U kunt het zien als onze modernere variant op de Amerikaanse “doggy-bag”.

Het unieke aan dit doosje is dat het dusdanig is gevouwen dat het eten er niet uit kan lekken. Op deze manier kan een kartonnen verpakking dus moeiteloos uw eten van A naar B vervoeren. Het type doosje is een kartonnen Genest bakje, een van de vouwkarton-specialiteiten van St-Luc. Het doosje kan daarnaast gewoon in de diepvries of magnetron, mocht u uw eten willen invriezen of opwarmen. Naderhand kunt u het doosje, dat aan alle voedselveiligheidseisen voldoet, bij het GFT-afval doen.

 

Potentieel buiten Gent

Het project Restorestje is onderdeel van een groter geheel van de Stad Gent. Het bestuur van Gent stelt deze doosjes gratis ter beschikking voor de lokale restaurants. Tot op heden zijn er al meer dan 22.000 Restorestjes verspreid in meer dan 100 Gentse restaurants. Buiten Gent is deze variant op de doggy-bag natuurlijk ook heel interessant voor anders steden. Naast Gent, gebruiken ook Kortrijk en de gemeente Overpelt het Restorestje al. Altrif en St-Luc hebben dan ook plannen om dit product verder in de markt te verspreiden, en ook Nederland te betreden. Steden die eveneens strijden tegen voedselverspilling lenen zich als goede partners voor dit product.
 

Food Waste Award

Dit jaar werd de Food Waste Award voor het eerst uitgereikt. Het doel van deze award is bestaande projecten tegen voedselverspilling extra in de kijker te zetten. De award is een samenwerkingsverband tussen het FSE Netwerk, Komosie en OVAM.  Deelnemers kunnen zich aanmelden in meerdere categorieën, te weten: ‘voedselverlies ondernemers’, ‘bedrijven in de voedingssector’, ‘lokale overheden’ en ‘organisaties sociaal aan de slag met voedselverlies’. Het Restorestje en de Stad Gent deed mee aan deze wedstrijd! Made In Oost-Vlaanderen besteedde er al eerder aandacht aan.

De uitreiking vond plaats op 9 februari. Kijk op de website van de Food Waste Award voor meer informatie.
 

Altrif en Kartonnage?

U denkt nu vast, een kartonnen verpakking bij Altrif Label? Dat deden zij toch nooit. Jawel, sinds onze fusie met St-Luc Labels & Packaging (07-2016) valt kartonnage zeker ook onder ons product portfolio, evenals flexibles en krimpsleeves. Mocht u dus meer interesse hebben in producten als het Restorestje of andere, neem dan eens contact met ons op.
 

Wilt u daarnaast meer weten over de samenwerking tussen Altrif Label en St-Luc? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Geïnteresseerd in kartonnage oplossingen? Eveneens meer dan welkom om contact met ons op te nemen.

 

Website St-Luc & Microbox         Meer over Kartonnage