Altrif Label zet in op milieuvriendelijk clicheren

Nieuwe Clichémachine bij Altrif Label

De komende twee maanden test Altrif Label een nieuwe clichémachine die een nog hogere kwaliteit clichés moet gaan realiseren. Om de orderflow zo snel mogelijk te laten verlopen houden we graag alles in eigen beheer, zo ook het maken van clichévormen. Om de hoge kwaliteitsgarantie na te streven die wij hebben vastgesteld bekijken we elke stap in dit proces zorgvuldig. Het maken van clichés is hierbij zeker een niet te onderschatten element.

De nieuwe clichévormen betreffen water uitwasbare platen. Een andere reden dat we voor deze oplossing hebben gekozen is dat deze vorm van clichés maken een stuk beter voor het milieu is. De machine zal de komende twee maanden getest worden. Na de proefperiode zal bekeken worden of er overgegaan zal worden tot aanschaf.

Wat is een cliché?

Een cliché is een beelddrager dat via een fotomechanische weg is gemaakt. Door etsing worden de niet drukkende delen van het cliché weggehaald. Met het cliché worden kleuren overgebracht op het etiket. Door meerdere clichés over elkaar te drukken ontstaat de gewenste afbeelding.