Meewerkend voorman

''Het leukste aan mijn werk is dat je iedere keer ander werk hebt. Het aantal kleuren, de vorm, het soort materiaal en zelfs de soort machine waaraan je werkt wisselt. Iedere dag heb je weer een nieuwe uitdaging en geen dag is hetzelfde.''

Na aanleiding van een open sollicitatie ben ik vanaf 1996 in dienst van Altrif Label. Voor die tijd was ik werkzaam in een ander grafisch bedrijf, waar ik mijn opleidingen heb gevolgd als grafisch vakman en grafisch technicus.  In dat werk kwam ik niet verder dan 1 & 2 kleurenwerk, dus zag ik in Altrif Label nieuwe kansen liggen omdat ze hier de machines hadden staan met 6,8 en 12 kleurenwerk. Mijn doel was om verder te komen in dit vak.

Bij Altrif Label ben ik gestart aan een 6 kleuren drukpers, wat voor mij een grote uitdaging was. Hier drukte ik hoogwaardige Full Colour werk op en kon ik mezelf ontwikkelen tot een 12 kleurige drukker. Bij Altrif Label is er de mogelijkheid om verschillende druktechnieken te leren zoals Rotatie boekdruk, Flexo, digitale druktechniek en feeder werk.

Het leukste aan mijn werk is dat je iedere keer ander werk hebt. Het aantal kleuren, de vorm, het soort materiaal en zelfs de soort machine waaraan je werkt wisselt. Iedere dag heb je weer een nieuwe uitdaging en geen dag is hetzelfde.

In 2010 kwam de vraag of ik voor een tijdje op de afdeling sales werkzaam wilde zijn. Hier heb ik 2 jaar lang technische ondersteuning gegeven aan de accountmanagers, met name op het gebied van specials. Ik heb hier veel geleerd en een andere tak van het bedrijf gezien. Maar mijn hart lag toch op de werkvloer en het werken met techniek. Na die 2 jaar kwam er een plek vrij op de werkvloer als meewerkend voorman. Op dit moment vervul ik deze functie met super veel plezier. 

Zo zie je maar weer dat je bij Altrif Label een mooie groei kan doormaken en dat er veel mogelijkheden zijn om een glansrijke carrière op te bouwen. Altrif Label is een mooi bedrijf om te mogen werken. 

Willy Franken - Meewerkend Voorman