RafCycle

Het Certificaat

Het RafCycle programma van het bedrijf UPM Raflatac wordt zeer gewaardeerd binnen Altrif Label. Het bedrijf UPM Raflatac is markleider als het gaat om recycling en dan in het speciaal de recycling van restafval van etiketten en labels. Zelf produceren zij labelmaterialen voor de markt en zijn hier dus zeer bekend met het proces van productie en afval. Altrif Label is een partner van UPM Raflatac in het RafCycle programma. Samen werken wij aan een lagere belasting op het milieu en kostenbesparing.

Waarom RafCycle?

Bij het produceren van etiketten is er altijd sprake van een deel afval. In het geval van RafCycle gaat dat met name om het materiaal waar de etiketten op worden geleverd (i.e. het rugpapier). Ook bij het stansen en bijsnijden van de etiketten blijft er een deel over wat niet naar de klant gestuurd wordt. Dit is bij ons afval wat voorheen weggegooid werd. Normaliter zou dit productieafval extern worden verbrand of gestort wat natuurlijk een slechte impact heeft op het milieu. Door het initiatief van RafCyle wordt dit afval op een andere manier verwerkt en krijgt het een nieuwe bestemming.

De release liner (ook wel het bakkingmateriaal) van de etiketten, wordt verzameld door UPM Raflatac zelf. Elk type rugpapier wordt gerecycled, ongeacht de kleur of samenstelling van het papier. Nadat het afval is opgehaald word dit materiaal ontdaan van de silicone en gereinigd. Na de reiniging wordt het verwerkt tot een pulp om weer te kunnen fungeren als productiemateriaal in het productieproces van papier. In principe wordt afval van ons productieproces zo weer verwerkt tot papier.

Bekijk ook eens een video van RafCycle zelf voor meer informatie over het proces.
 

Altrif Label en RafCycle

Niet alleen drukkerijen als Altrif Label hebben baat bij een samenwerking met UPM Raflatac. UPM heeft partners in de gehele bedrijfstak waarbij zij elke schakel kunnen bedienen in het terugdringen én hergebruiken van afvalstromen. Per jaar wordt er al meer dan 3.5 miljoen ton aan papier gerecycled door UPM Raflatac! 

Enkele voordelen van het RafCyle programma:

  • Minder afval
  • Minder CO2 uitstoot
  • Besparen van kosten

Het RafCycle certificaat is zeker niet het enige certificaat van Altrif Label. Zie onze achievements pagina voor een overzicht van alle onze certificaten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee!

Contact

RafCycle

Recycling backingmateriaal

Download