ISO 14001

Het Certificaat

Het ISO 14001 certificaat staat voor Environmental Management System (EMS). Dit milieuzorg-certificaat focust zich onder andere op: de milieuaspecten van producten, milieulabels, milieu prestatie-evaluatie, life-cycle analyse, communicatie, broeikasgassen en het totale milieu management systeem. Deze standaard zorgt voor een gestructureerde aanpak van milieu schadelijke activiteiten in een organisatie. Er komt dus nogal wat bij kijken om een drukkerij als Altrif zo milieuvriendelijk mogelijk te krijgen. In vergelijking met het ISO 9001 kwaliteits-certificaat ligt de focus van ISO 14001 volledig op het milieu.

Waarom ISO 14001?

Doordat er in een drukkerij met verschillende chemisch samengestelde middelen wordt gewerkt (bijvoorbeeld inkten),  is het noodzakelijk dat hierbij genoeg aandacht wordt besteedt aan het effect op het milieu. Daarnaast hebben diverse operationele activiteiten van een labeldrukkerij als Altrif Label impact op het milieu. Hierdoor is het belangrijk om te voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent milieu. Het EMS certificaat geeft een duidelijke aanpak om deze activiteiten te minimaliseren. Wij kunnen door dit certificaat zeggen dat wij milieuveilig én milieubewust produceren. Zeker niet onbelangrijk voor onze klanten en de klanten van onze klanten. 

 

Altrif Label en het ISO 14001 certificaat

Vanuit de policy van Altrif Label komt naar voren dat het milieu hoog in het vaandel staat. Altrif is een organisatie die zich inzet voor milieubehoud en hierdoor zetten wij ons in voor: minder vervuiling, betere afvalbeheersing, energiebesparing, recycling en minder transport. Doordat wij ons ervan bewust zijn dat je samen sterker staat, wordt er in samenwerking met meerdere leveranciers in de supply chain samengewerkt. Hierdoor worden diverse milieubelastende activiteiten gereduceerd die voorheen, als enkele schakel, onmogelijk leken. Door deze communicatie en samenwerkingen wordt er continu gekeken op welke milieuaspecten verbetering mogelijk is. Dit geeft een win-win resultaat omdat de bedrijfstak milieubewuster kan produceren en het milieu hiermee gespaard wordt.

Het ISO 14001 Certificaat is zeker niet het enige certificaat van Altrif Label. Zie onze achievements pagina voor een overzicht van alle onze certificaten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee!

Contact

ISO 14001-Certificaat

Milieuzorgsystemen

Download

 

English certificate