Een stukje geschiedenis van Altrif Label

Historie van Altrif Label

Free Doomen startte in 1973 met zijn bedrijf vanuit zijn garage. Free Doomen was al vanaf jongs af aan gepassioneerd over drukwerk. Deze passie, een dosis doorzettingsvermogen en keihard werken heeft er toe geleid dat Altrif Label met ruim 100 medewerkers inmiddels één van de grootste etiketten drukkerijen is in de Benelux.

 

''Van Brabant's familiebedrijf naar één van de grootste drukkerijen in de Benelux op het gebied van zelfklevende etiketten.''

1973

Na reeds jaren ervaring te hebben opgedaan in de grafische sector besloot Free Doomen zijn droom achterna te gaan. Altrif Label opende haar deuren in 1973. Het bedrijf is gestart  vanuit de garage van Free Doomen.

1978

Altrif Label presenteerde zich als een drukkerij waar de mogelijkheden vrijwel onbeperkt waren (en nog steeds zijn). De onderneming barstte bijna uit zijn voegen in de garage en in 1978 heeft Free Doomen de volgende stap gezet. Met haar intrek in een bedrijfspand in Oudenbosch creëerde Altrif Label nieuwe mogelijkheden.

1989

Die nieuwe mogelijkheden werden door Altrif Label optimaal benut. Het continue investeren en innoveren leverden een dermate groei op dat ook het bedrijfspand in Oudenbosch al snel te klein werd. In 1989 vestigde Altrif Label zich in een groter en moderner bedrijfspand te Roosendaal. 

1990

Slechts één jaar nadat er intrek was genomen in het nieuwe pand bleek de eerste uitbreiding al noodzakelijk. Altrif Label kende een explosieve groei in deze periode. Dit heeft er toe  geleid dat er in 1990 een complete productieloods kon worden aangebouwd.

1990

Deze explosieve groei beperkte zich niet alleen tot uitbreiding van het bedrijfspand. Ook de productietechnieken en met name het machinepark kende een forse uitbreiding. In datzelfde jaar is ook de eerste conventionele drukpers bij Altrif Label in gebruik genomen.

1992

In 1992 barstte het bedrijfspand wederom bijna uit zijn voegen. Om een antwoord te kunnen geven op de toenemende vraag naar zelfklevende etiketten is er in dat jaar een extra verdieping op het pand gebouwd. Deze uitbreiding richtte zich met name op modernisatie voor de afdelingen Sales, Finance & HR.

1996

Wederom bleek een uitbreiding op het bedrijfspand noodzakelijk voor Altrif Label. In 1996 is er een extra uitbreiding gerealiseerd om de productiecapaciteit te verhogen. Er is gekozen om nog een productiehal te realiseren naast de reeds bestaande hal. 

1998

1998 is voor Altrif Label een memorabel jaar. In dit jaar reed de eerste digitale drukpers bij ​Altrif Label naar binnen. Het bedrijf was voor zijn tijd één van de eerste etikettendrukkerijen ​die volop mogelijkheden zag in deze druktechniek. Toen in 1998 de digitale druk zijn intrede ​deed stapte Altrif Label als één van de eerste in.

2015

In 2015 bleek een nieuwe uitbreiding van het bedrijfspand noodzakelijk. De veranderende vraag vanuit de markt waarin de orderflow sneller en flexibeler moet. Is er ook een toenemende vraag naar inhouse voorraadbeheer. Met deze uitbreiding is ruimte gecreëerd om een passend antwoord te geven op deze toenemende vraag.

2016

In 2016 hebben Altrif Label en St-Luc Labels & Packaging hun krachten gebundeld. Met deze vernieuwde samenwerking heeft Altrif haar productassortiment flink weten uit te breiden met o.a. flexibele verpakkingen en vouwkarton. Naast St-Luc is ook Microbox Packaging onderdeel van de samenwerking geworden. U heeft nu dus toegang tot drie bedrijven en al haar producten in een! 

Altrif Label - St-Luc - Microbox