FSSC 22000

Het Certificaat

Het Food Safety Certification Scheme (FSSC) certificaat staat voor het helpen van organisaties bij het samenstellen en continu verbeteren van, de controle en beheer van voedselveiligheid in hun organisatie. Het FSSC certificaat is opgebouwd uit de: ISO 22000, PRP en extra FSSC voorschriften die zijn goedgekeurd door de Global Food Initiative (GFI). Door middel van periodieke audits worden de voedselveiligheid standaarden gewaarborgd. 

Waarom FSSC 22000?

Altrif Label heeft klanten in veel verschillende markten waaronder in de voedingsmiddelenindustrie. Voor de klanten in deze branche gelden verhoogde eisen om te voldoen aan een voedselveilig product dan in andere markten. Om onze klanten hierbij te ondersteunen is het noodzakelijk om hen te adviseren hoe onze producten (etiketten, labels, folieverpakkingen etc.) daar aan meehelpen. Om duidelijk aan te geven dat Altrif Label zelfklevende etiketten kan leveren voor indirect voedselcontact, wordt er gewerkt volgens de FSSC 22000 standaard. Met deze standaard kan een klant zeker zijn dat zijn product aan alle eisen voldoet en veilig is voor de uiteindelijke consument van hun product. Veiligheid staat hier dus voorop!

 

Altrif Label en het FSSC 22000 Certificaat

Om te voldoen aan deze standaard heeft Altrif Label meerdere veranderingen moeten doorvoeren. Zo zijn alle: smeermiddelen, oplosmiddelen, vernissen, inkten en overige chemische middelen vervangen voor voedselveilige varianten. Daarnaast wordt er gewerkt met inkten die het Low Migration label hebben. Dit betekent dat de kans tot negatieve migratie (inkt wat op het uiteindelijk product terecht komt) op het product minimaal is. De hygiëneregels zijn sterk verscherpt om kruisbesmetting van de verpakking naar het product te voorkomen. Naast deze acties van Altrif is er een intern team voedselveiligheid opgesteld vanuit diverse afdelingen van de organisatie. Dit team komt elk kwartaal bijeen om zaken vanuit de praktijk te bespreken en te verbeteren, zodat er continu gewerkt kan worden voor een voedselveilig product. Zo waarborgen wij dat onze producten veilig zijn voor alle voedselverpakkingen. 

Het FSSC 22000 Certificaat is zeker niet het enige certificaat van Altrif Label. Zie onze achievements pagina voor een overzicht van alle onze certificaten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee!

Contact

FSSC 22000-Certificaat

Food Safety System

Download