FSC®

Het Certificaat

De Forest Stewardship Council® (FSC®) is een non-profit organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer door heel de wereld. Doordat veel dieren, bevolkingsgroepen en plantensoorten niet zonder het bos kunnen, zet het FSC® zich in om hier verantwoorde bomen te kappen. Het FSC® is het keurmerk voor uw verantwoord hout en papier. Dit wordt gedaan door bomen goed te oogsten en verder in de keten te monitoren. Hiervoor is de Chain of Custody opgesteld om de bossen in de wereld te behouden en ervoor te zorgen dat wij in de toekomst ook hout en papier zullen hebben.

Waarom FSC®?

Doordat er in onze organisatie vele kilo’s aan papier verwerkt worden, vinden wij het nodig om zoveel mogelijk materiaal in te zetten dat FSC-gecertificeerd is. Zo draagt Altrif Label haar steentje bij in het verantwoord bosbeheer in de wereld. Veel klanten van Altrif vragen niet specifiek om FSC-materiaal, echter worden hun producten vaak op FSC-materiaal geproduceerd. Dit wordt vooraf altijd aangegeven en men staat vaak achter het besluit wanneer het door ons wordt voorgelegd. De link met de natuur en het product van de klant maakt een goede combinatie.

 

Altrif Label en het FSC-Certificaat

Altrif Label zorgt ervoor dat de ingekochte materialen daadwerkelijk FSC® gecertificeerd zijn. Dit wordt gedaan door steekproefsgewijs de goederen en leveranciers te controleren en evalueren. Daarnaast is ons traceersysteem zo ontwikkeld dat wij de goederenstroom van aankomst tot uitgaand kunnen herleiden. Hiermee kunnen wij garanderen dat er (wanneer aangegeven) op FSC-materiaal geproduceerd wordt. en dat een klant van Altrif Label hiermee ook een steentje bijdraagt bij een verantwoord bosbeheer.

Zie eveneens een eerder nieuwsartikel wat wij over het FSC-certificaat hebben gepubliceerd. Het FSC-certificaat is zeker niet het enige certificaat van Altrif Label. Zie onze achievements pagina voor een overzicht van alle onze certificaten.

 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee!

Contact

FSC-Certificaat

Verantwoord Bosbeheer

Download