Altrif Label eerste NL-etikettendrukkerij met FSSC 22000 certificaat!

FSSC 22000 certificaat & Altrif Label

Etikettendrukkerij Altrif Label BV uit Roosendaal ontvangt uit handen van DNV GL het officiële FSSC certificaat. Hiermee toont Altrif Label aan dat de etiketten op rol die geleverd worden voedselveilig geproduceerd worden. Altrif Label heeft als eerste Nederlandse etikettendrukkerij de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie behaald, namelijk: FSSC 22000. Deze standaard is goedgekeurd door de Global Food Safety Initiative en creëert internationale harmonie op het gebied van voedselveiligheid.

Achtergrond FSSC 22000 Certificaat

Er wordt gewerkt met speciale inkten genaamd “Low-Migration”. Deze inkten minimaliseren de kans van migratie. Wanneer er labels geproduceerd worden die direct contact hebben met voedsel wordt er gebruik gemaakt van speciaal materiaal met een aluminium barrière. Dit verkleint de kans op migratie, en voldoet aan de eisen van de certificering.

Door de gestelde eisen van het FSSC 22000 certificaat is het noodzakelijk om het interne beleid ook aan te passen. Zo mag er vanaf heden niet meer gegeten worden bij de pers, het personeel doet dit nu uitsluitend in de kantine. Zo minimaliseert de organisatie microbiologische, chemische en fysieke gevaren.

 ‘’De wensen en eisen van onze klanten binnen de voedselindustrie worden steeds strenger.  Een voorbeeld is de traceability van onze inkten. We zijn nu in staat om zowel up- als downstream te monitoren waar en wanneer onze inkten zijn gebruikt. Het toevoegen van het FSSC 22000 certificaat sluit daarmee perfect aan op onze visie voor de toekomst waarin we onze klanten nog beter willen bedienen.’’  Dhr. Goderie - Managing Director