FSC®-keurmerk verlengd bij Altrif Label          

FSC®-Drukkerij  Altrif Label

Begin dit jaar is drukkerij Altrif Label opnieuw geauditeerd voor het FSC-keurmerk. Deze audit hebben wij goed doorstaan en wij mogen dus het keurmerk blijven dragen. Altrif Label is trots dat zij dit keurmerk mogen dragen en op deze manier de natuur verder een bijdragen levert aan het in stand houden. Het Forest Stewardship Council® (FSC®) zet zich in voor een gezonde balans van houtproductie en houtoogsting. Met het FSC-keurmerk laat de drager ervan zien dat hij/zij verantwoord hout en papier gebruikt. Lees hieronder meer hierover!

                                                                                           

 

 

       Contact

Achtergrond FSC-keurmerk & Altrif Label

Al sinds 2012 is Altrif in het bezit van het FSC-keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk, geven aan dat zij voor verantwoord bosbeheer zijn en dat bepaalde grondstoffen die zij gebruiken voor productie van FSC-gecertificeerde producten uit verantwoorde bossen komen. Natuurlijk zal papier altijd een groot onderdeel van onze drukkerij blijven, maar dat neemt niet weg dat wij dit op een zo verantwoord mogelijke manier kunnen doen. Voor de producten van Altrif betekent dit dat de toplaag van het etiket, welke vaak van papier is, gemaakt is van verantwoorde bomen. Gezien het milieu bij Altrif hoog in het vaandel staat, hechten wij veel waarde aan het feit dat wij een FSC-gecertificeerde drukkerij zijn.

Het FSC Keurmerkproces

Om het FSC-keurmerk te mogen dragen moet de gehele bedrijfstak voldoen aan verschillende vereisten. FSC-matig drukken stopt dus zeker niet bij de drukkerij zelf want het keurmerk is van toepassing op de gehele keten. Al onze leveranciers voldoen dan ook eveneens aan de vereisten voor FSC®. Het FSC-hout wordt nauwlettend gevolgd van de zagerij tot in de winkel. Natuurlijk hoort een drukkerij als Altrif Label ook bij dit proces. Zodra het keurmerk is ontvangen is het 3 jaar geldig waarbij er jaarlijks een additionele audit plaatsvindt. Deze audits worden gedaan door onafhankelijke certificeerders. Bij Altrif Label is dit gedaan door SCS Global Services.

Wilt u meer weten over het FSC-proces van boom – naar pulp – naar papier? Bekijk dan eens deze video van FSC® Nederland.

FSC-Etiketten & Labels

Naast dat Altrif het FSC-keurmerk heeft ontvangen voor haar eigen productieproces, mogen wij ook het logo van FSC® drukken op onze etiketten en labels. Hier komen nogal wat extra vereisten bij kijken. Namelijk: het toepassen van het juiste logo en op dit logo is het nodig dat het FSC-webadres, label titel, label tekst en het FSC-trademark license code staat. Daarnaast dient het materiaal wat toegepast wordt ook het FSC-keurmerk hebben. Bent u dus op zoek naar een FSC-drukkerij die FSC-etiketten en FSC-labels kan drukken voor uw product, dan bent u bij ons aan het goede adres!

Resultaat FSC

Hoeveel FSC-bomen verbruikt een drukkerij als Altrif dan? In totaal verbruikt een drukkerij als Altrif Label rond de 430 bomen per jaar. Maar dit zijn dus goede FSC-bomen waardoor er geen schade aan het milieu ontstaat. Naar mate er meer vraag komt naar FSC-gecertificeerd papier en hout des te meer bossen er aan het keurmerk moeten gaan voldoen. En natuurlijk profiteert de natuur hier weer van. Op dit moment is er al meer dan 185.000.000 hectare FSC-bos in de wereld!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van FSC-etiketten bij Altrif Label? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het FSC-certificaat is zeker niet ons enige certificaat. 

Zie ons nieuwe FSC-certificaat.