Altrif Label gaat groen en investeert in Rafcycle 

RafCycle & Altrif Label

Etikettendrukkerij Altrif Label uit Roosendaal ontvangt uit handen van UPM Raflatac het officiële Rafcycle certificaat. Hiermee toont Altrif Label aan dat het haar rugpapier op een volledig milieuvriendelijke wijze verzameld en recycled. Voor de etikettendrukkerij betekend dit de lancering voor een grotere focus op duurzaam ondernemen.

Altrif Label heeft meer focus op duurzaam ondernemen. In voorgaande jaren heeft de etikettendrukkerij op meerdere facetten, aantoonbaar stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. De ISO certificeringen zijn hiervan het bewijs. 
 

Het RafCycle programma  

Veel rugpapier verdwijnt via de reguliere afvalstroom in de oud- papiercontainer. Wat men echter niet weet is dat het rugpapier wat afkomstig is van zelfklevende etiketten op rol, gesiliconiseerd is en officieel niet via deze kanalen afgevoerd mag worden. Het Rafcycle programma biedt een oplossing. Inmiddels heeft onze drukkerij bijna 10.000kg aan rugpapier op een milieuvriendelijke wijze gerecycled.            


‘’Het Rafcycle programma is voor ons een uitbreiding op de reeds aanwezige duurzame projecten. Nu hebben we ook een groot deel van ons afvalstroom op een milieuvriendelijke wijze gedekt’’ André Vijfwinkel -Purchase Manager

Rugpapier Recyclen

‘’We merken dat we onze klanten kunnen helpen met het aanbieden van deze extra service. Op het gebied van labelrecycling is er nog veel winst te behalen. Met het Rafcycle programma kunnen wij onze klanten voorzien van een gemakkelijke en efficiënte oplossing die naast het milieuaspect in enkele gevallen ook nog eens een besparing oplevert’’  Michael Janssens - Altrif Label.

Het Rafcycle programma beperkt zich niet alleen tot het recyclen van rugpapier afkomstig van de drukkerij. Eindgebruikers kunnen, vaak met weinig extra effort, gebruik maken van deze aanvullende service. Hiermee speelt de drukkerij voor zelfklevende etiketten in op de steeds groter wordende trend op het gebied van duurzaam ondernemen. 

Gaat uw rugpapier ook nog steeds met de reguliere afvalstroom mee? Informeer dan naar de mogelijkheden voor het Rafcycle programma en bekijk wat het u kan opleveren.

 

Raflatact zelf schreef er ook over in hun nieuwsartikel - Closing the circle on label waste