Altrif gaat voor duurzaam met 100% LED!

Duurzaamheid en Energiebesparing

Afgelopen week zijn bij Altrif Label in Roosendaal alle lampen vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Vanaf nu is Altrif dus 100% overgaan op LED en zet hiermee een volgende stap in haar strategie van duurzaamheid en energiebesparing.

 

Van traditionele lampen naar 100% LED-verlichting

Vanuit de directie was de vraag ontstaan hoeveel zij konden besparen met een volledige overstap naar LED-verlichting, en daarbij ook de impact op het milieu te verbeteren. Zo zijn de nieuwe lampen van kunststof ipv glas, wat een duurzamere toepassing is. In samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Leds Go Led is dit project van A tot Z doorlopen (inclusief recycling van de oude lampen) en het resultaat mag er wezen. Per jaar gaan we nu 75 huishoudens aan stroom besparen!

 

"Door de besparing die gerealiseerd wordt door LED-verlichting zetten wij een vervolgende stap voor een goede balans tussen People, Planet & Profit.” Thijs Klinkenberg - QSHE Officer

 

​​​​​​Binnen de drukkerijbranche is het geen kwestie van simpelweg elke lamp vervangen met een reguliere LED lamp. Omdat wij met kleuren werken moet het licht van hoge kwaliteit zijn. Denk hierbij aan de sterkte, de specifieke kleur van het licht en nog veel meer. Voordat een keuze werd gemaakt zijn er op verschillende afdelingen tests uitgevoerd alvorens een totaal plan werd opgesteld.

 

De overstap naar volledige LED-verlichting was ook zeker geen recent project. Al jaren zocht Altrif Label naar een passende oplossing, maar helaas was de technologie eerder nog niet beschikbaar voor een dergelijke transitie. Wij zijn dan ook zeer blij dat het project dit jaar verwezenlijkt kon worden.

 

Wilt u zelf meer weten over LED en een passende partner? Bezoek dan de website van Leds Go Led voor meer informatie.