Wijnetiketten

Bestel gemakkelijk en snel uw wijnetiketten online. Neem contact met ons op en ontvang binnen 24 uur een reactie op uw (aan)vraag.

De consument overtuigen voor het winkelschap

Wijn is een beleving! Toon het karakter van uw wijn via een mooi wijnetiket. Ter illustratie: een consument staat in de supermarkt of slijterij en weet eigenlijk niet goed wat voor soort wijn hij of zij zoekt. Misschien wel de soort (bv. een droge witte wijn), maar welk merk is nog de vraag. Winkels helpen consumenten hier enigszins door wijnen onder te verdelen per soort (rode wijn, rosé, witte wijn). Maar dan staat de klant nog steeds voor een schap met wel tientallen flessen wijn. Welke kiest hij nu? Een verpakking helpt om deze consument een fles te laten kiezen die het beste bij hun gevoel en idee past, op dat moment.

De mogelijkheden van wijnetiketten

Wijnetiketten kunnen in elke gewenste vorm, bedrukking of oplage bedrukt worden. Vaak kiest de klant voor een luxe bedrukking om de consument te verleiden. Deze etiketten kunnen wij op verschillende manieren voor u produceren. Van digitale productie (in verschillende designs) voor kleine oplages, tot conventionele flexo-productie voor grote oplages. Aan de hand van uw wensen kiezen wij de meest economische oplossing.

Etiketten kunnen in zowel full colour als in elke PMS-kleur geproduceerd worden. Uw huisstijl is dus zeker gewaarborgd in uw drukwerk. De minimale oplages voor wijnetiketten gaan vanaf ongeveer duizend stuks. Bijkomend voordeel: hoe hoger de productieoplage, hoe goedkoper de prijs per etiket wordt. Tip: combineer etiketten in één order of bestel voor een langere periode voor een economischere prijs.

 

Eigen etikettendrukkerij

Altrif Label is een etikettendrukkerij in het zuiden van Nederland. Wij produceren al onze etiketten zelf en beschikken over alle machines om de meest diverse en mooie etiketten te maken. Bij ons heeft u niet te maken met een (tussen)handelaar en bestelt u daarom direct bij de producent (Altrif zelf). Als drukkerij handelen wij uitsluitend met andere B2B-bedrijven. Wij weten hoe de markt in elkaar zit en kunnen u hierin adviseren.

Drukkerij Altrif Label heeft meer dan 35 jaar ervaring in het drukken van etiketten, waaronder vele verschillende soorten wijnetiketten. Eén van de voordelen van deze ervaring is ons meedenkend vermogen. U hoeft niet persé een kant-en-klaar idee te hebben voor uw wijnfles. Wij kunnen met  u meedenken wat de beste oplossing is voor uw wijn en budget.

 

 

Voordelen van Altrif Label:

  • Binnen 24 uur reactie op uw (aan)vraag.
  • Snel een offerte op maat voor wijnetiketten.
  • Uitgebreide productie- en veredelingsmogelijkheden.
  • Eigen prepress-afdeling voor een perfecte opmaak van uw wijnetiket.
  • Kies zelf het gewenste formaat, bedrukking, het aantal etiketten op rol en de kerndiameter.
  • Meedenkend vermogen in heel het proces.

 

Materiaal, belijming en veredelingsmogelijkheden

De keuze van het etiketmateriaal ligt geheel in lijn met wat de gewenste uitstraling van wat het etiket moet zijn. Er zijn (goedkope) oplossingen met een standaardmateriaal, maar ook de wat exclusievere ongestreken papieren materialen zijn beschikbaar. Deze soorten geven het etiket een ambachtelijke uitstraling. Dit is iets wat veel merkeigenaren zoeken voor hun etiket; juist om de consument voor het schap te overtuigen. Een goede lijm zorgt er voor dat het etiket niet zomaar los laat van uw etiket. Bijvoorbeeld een fles wijn in een wijnkoeler, wachtend om opgedronken te worden.

Natuurlijk kan een wijnetiket mooi gedrukt worden met het meest creatieve of visueel meest aantrekkelijke  design, en tóch kan het nog iets missen. Met behulp van veredelingen geven wij het etiket net de finishing touch die u zoekt. Denk hierbij aan een foliebedrukking (goud, zilver, koper) of het aanbrengen van een reliëf via preging of zwel-inkt in het etiket.  Het zijn dit soort toevoegingen welke een etiket echt afmaken. Bekijk onze lijst voor alle veredelingsmogelijkheden.

 

 

Extra: nekhangers en geschenkverpakkingen

Nadat een etiket gedrukt is en deze op de fles is aangebracht, kunt u gaan nadenken over mogelijkheden om de fles nog meer te onderscheiden van de rest. Met behulp van een nekhanger (die om de hals van de fles komen) toont u de consument meer informatie over het product én valt u meer op in het schap. Deze nekhangers zijn maakbaar in diverse vormen en kleuren.  Bovendien bestaan er kunststof en papieren versies van. Lees een eerder artikel voor meer informatie over nekhangers.

Voor wijn als relatiegeschenk of cadeau, kunt u ook bij ons terecht. Altrif Label heeft sinds 2016 ook vouwkartonmogelijkheden en daarom kunnen wij u helpen met een kartonnen verpakking voor om uw fles. Bijvoorbeeld als u meerdere flessen wilt combineren in een geschenkverpakking.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag bv. gratis verschillende soorten samples van wijnetiketten aan. Wij sturen deze graag naar u op. 

Gratis samples van wijnetiketten

Gerelateerde artikelen/producten:

Bier blijft hip in Nederland! De consument verlangt steeds vaker een ruim assortiment aan Craft Bieren met als resultaat dat er steeds meer brouwerijen in Nederland bijkomen. Wij hebben een breed scala aan mogelijkheden voor uw perfecte bieretiket of verpakking.

Volgende

Kartonnen nekhangers zijn een bekende promotietool om uw product extra te laten opvallen in het winkelschap.

Meer informatie

Geschenkverpakkingen zijn een populaire kartonnen verpakking om producten te presenteren. Vaak worden deze verpakkingen gepromoot als cadeau/geschenk.

Meer informatie