Nekhangers als Promotietool voor uw Product 

Nekhangers & Flessenhalslabels

Zoals een gezin de kerstboom versiert met kerstmis kan een product ook “versierd” worden. Geef uw product een luxe uitstraling voor de feestdagen. Een veelgebruikte toepassing om flessen te decoreren is een nekhanger. Door het inzetten van een nekhanger verrast u uw klant bijvoorbeeld met een leuke actie of aanbieding. Naast het overbrengen van uw boodschap naar uw consument, verhoogt u met een flessenhalshanger ook de attentiewaarde van uw product. In een schap vol producten moet een fles zich differentiëren van de rest. Met een opvallende verpakking als een nekhanger wordt dit mogelijk!

bottleneckers.png

Een Verpakking als Onderscheidend Vermogen

Nekhangers worden veelal toegepast op verschillende soorten flessen. Bijvoorbeeld wijn-, bier-, of frisdrankflessen. Deze flessen zijn vaak al voorzien van een etiket of een shrinksleeve. Maar hoe onderscheid je jezelf nu in het winkelschap? Een verpakking is meer van invloed op de aankoop dan menigeen zou denken. Voor een consument die een lekkere wijn of een mooie fles bier voor zijn gasten zoekt, maar er zelf weinig vanaf weet, is dit een hele opgave. Met een opvallende verpakking zorgt u dat het oog van de consument op uw product valt. Een nekhanger kan dus direct effect hebben op uw omzet!

Een flessenhalslabel, ook wel het synoniem voor een nekhanger, bevat vaak extra productinformatie naast de bestaande verpakking (etiket, shrinkssleeve etc.). Enkele voorbeelden van productinformatie voor op een flessenhalslabel zijn: nieuwe smaak, glutenvrij of 0% alcohol. Ook een promotie kan gebruikt worden, bijvoorbeeld een refund-actie.

 

Flessenhalslabels in verschillende Soorten en Maten

Binnen Altrif Label spelen wij graag in op deze behoefte. Het is mogelijk om voor relatief kleine runs (vanaf +/- 1000 exemplaren) op een voordelige manier een kunststof nekhanger te produceren. Ook is het mogelijk, door middel van digitale productie, hierin variërende drukbeelden te maken. Zo kunt u uw nekhanger zelfs personaliseren! Kartonnen nekhangers zijn eveneens mogelijk. Hierbij is maatwerk geadviseerd omdat niet elke versie in kleine oplages geproduceerd kan worden.

Op het gebied van materiaal is er veel mogelijk. Wenst u een kunststof fleshanger of liever een kartonnen variant? Beide soorten hebben voor- en nadelen en het hangt af van uw fles wat past. Deze materialen zijn uiteraard dusdanig te bedrukken én te bewerken om uw product een nog mooiere uitstraling te geven dan het al had.

Nekhangers op Maat

Het is uiteraard ook mogelijk om een nekhanger op maat te maken. Wij doorlopen het proces voor u en zorgen voor een nekhanger die perfect is afgesteld op uw fles. Nekhangers zijn er in diverse soorten, formaten en vormen. Qua vorm kan deze nekhanger letterlijk elke vorm aannemen die u wilt. Onze prepress afdeling kan u eventueel helpen bij het samenstellen van een ontwerp.

Met de feestdagen in zicht kunt u met behulp van een nekhanger/flessenhalslabel uw product extra aandacht geven en de verkoop stimuleren. Deel uw kerstgevoel met uw klanten via een nekhanger en laat uw product er uit springen!

Thom Goderie - Productspecialist Altrif Label

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw verpakking?