Etiket toepassingen in de drankensector

De Markt en haar Spelers

Diversiteit, snelle levertijden en creatieve oplossingen zijn dé kernwoorden voor de drankensector. Ook in deze markt zijn er vele verschillende mogelijkheden voor etiketten. De afgelopen maand heeft Altrif Label kennis mogen maken met drie zeer bijzondere spelers in deze markt, namelijk: Brouwerij Kees, Stadsbrouwerij Radboud en Goodsack Gin.

Mogelijkheden voor brouwerijen en distilleerderijen 

De uitstraling van een product is hetgeen wat de consument moet verleiden tot de uiteindelijke aankoop. Altrif Label begeleidt bedrijven in onder andere de drankensector met het maken van de juiste keuzes. Deze keuzes bepalen de uitstraling van het gin-, wijn- of bieretiket. Het start altijd bij het maken van de keuze voor het basismateriaal: papier of kunststof, metallic of transparant etc? Vervolgens is dit op verscheidene manieren af te werken: matte/glanzende vernis, colt/hot folie of een reliëf. Vele combinaties zijn mogelijk en creëren hiermee een unieke  look and feel voor het product. Zowel voor grotere als kleinere oplages biedt Altrif hierin de oplossing.
 

Oplossingen voor bier- en ginetiketten

Brouwerij Kees is een ambachtelijke bierbrouwerij uit Middelburg, welke zich kenmerkt door een ruim assortiment van reguliere en speciaalbieren. Hierbij horen natuurlijk vele verschillende bieretiketten. Via onze digitale druktechniek kunnen wij vele variaties drukken zonder (traditionele) clichékosten. Doordat de clichés niet meer nodig zijn voor de productie, geeft dit buiten kostenbesparing, ook meer snelheid in het hele proces. Hierdoor kunnen wij altijd snel Brouwerij Kees voorzien van een nieuwe voorraad bieretiketten.

Stadsbrouwerij Radboud laat de geschiedenis herleven en komt terug met speciaalbieren welke eeuwen geleden op dezelfde plek werden gebrouwd als nu, in Medemblik. Het ambachtelijke karakter staat hierbij centraal. Daarom heeft Stadsbrouwerij Radboud gekozen voor een papieren label met een matte vernis voor hun bieretiket. Dit geeft een authentiek karakter, welke aansluit bij de uitstraling van deze brouwerij. Naast de unieke uitstraling van het etiket zorgt het materiaal en de afwerking voor een economische oplossing.
 

Sinds 11 december 2016 is Nederland een gin merk rijker, Goodsack Gin! Altrif Label heeft samen met Studio Sign een nieuw gin label ontwikkeld.  Omdat gin transparant is, wilde Goodsack Gin twee uitingen creëren op de gin fles. Hierdoor is er gekozen voor een Gemini-constructie! Door een dubbelzijdige bedrukking op transparant materiaal, in spiegelbeeld, kan de consument door de gin fles heen kijken en lijkt het of de afbeelding op het product zelf is gedrukt. Dit is een unieke marketingtool welke een interactief effect geeft voor de consument.
 

Nog veel meer mogelijk!

Dit zijn maar een aantal toepassingen van Altrif Label binnen de drankensector. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk. Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op, en wij informeren u over de verscheidene toepassingen voor uw product.  
 

Stel uw vraag >

 

Door: Thom Goderie

logo_brouwerij-kees_800x400.jpg

logo_goodsack_800x400.jpg

logo_brouwerij_radboud_800x400.jpg